Ţine tiroida sănătoasă cu ghimbir şi seminţe de in
Cea mai mare glandă endocrină din organism, tiroida, stimulează metabolismul şi temperatura corpului. Afecţiunile ei sunt periculoase la orice vârstă, de aceea e crucial să o ţinem sănătoasă. Iată câteva plante care ajută să prevenim dezechilibrele hormonale.
Ghimbirul asigură mineralele de care are nevoie glanda tiroidă pentru a funcţiona corespunzator: potasiu, magneziu şi zinc. Fie că este pus în mâncare sau este consumat sub formă de ceai, acesta este benefic şi pentru digestie sau pentru tratarea durerilor de articulaţii.
Urzicile
Ceaiul de urzici este una dintre cele mai bune metode de tratare a hipertiroidismului şi a hipotiroidismului. Ca şi algele marine, urzicile asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a glandei tiroide.
Lemnul dulce
Dacă ai o tiroidă hipoactivă, alege lemnul dulce, deoarece te ajută să scapi de oboseală, unul dintre simptomele hipotiroidismului. De asemenea, lemnul dulce reduce riscul dezvoltării cancerului de tiroidă.
Echinacea este recomandată pentru tratarea hipertiroidismului
Rădăcina plantei are un efect benefic asupra glandei. Este indicat să o fierbi în apă până rezultă o băutură numai bună pentru tratarea tiroidei.
O linguriţă de seminţe de in consumată zilnic ajută la menţinerea sănătăţii glandei tiroide şi reprezintă una dintre cele mai accesibile soluţii. Pentru că sunt bogate în fibre, acestea mai ajută digestia, prevenind astfel constipaţia şi riscul dezvoltării cancerului de colon.
Algele marine
Datorită conţinutului mare de iod, algele marine sunt ideale pentru persoanele care suferă de hipotiroidism. Consumul de alge marine asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a tiroidei, conform blogmagzone.ro.