Top 5 beneficii ale laptelui de migdale

9 iunie 2020 19:36   Sănătate
Ultima actualizare:

Laptele de migdale conţine multe vitamine şi are o consistenţă similară cu cea a laptelui obişnuit, dar este lipsit de gluten, lactoză şi colesterol. În ultimul timp, acest produs a devenit din ce în ce mai popular, mai ales că prezintă o mulţime de beneficii pentru sănătate şi frumuseţe.

1. Hipertensiune arterială

Consumul de lapte de migdale ar putea contribui la reducerea hipertensiunii arteriale. Circulaţia sângelui are loc la nivelul venelor, iar pentru ca acestea să funcţioneze corespunzător trebuie să se contracte şi să se mărească pentru a permite sângelui să ajungă în diferite părţi ale corpului. În mod contrar, un posibil blocaj poate duce la hipertensiune arterială. Sistemul circulator are nevoie de vitamina D şi de alte minerale precum fosforul, iar laptele de migdale poate fi o alternativă foarte bună.

2. Inimă

Laptele de migdale nu conţine colesterol, aşadar susţine sănătatea inimii. Studiile realizate de-a lungul timpului indică faptul că laptele de migdale reduce riscul de boli cardiace. Este mult mai sănătos decât alte alimente care cresc nivelul de colesterol „rău”, ce duce la apariţia bolilor cardiovasculare. Laptele de migdale garantează prezenţa potasiului în organism, un element-cheie care acţionează precum un vasodilatator

3. Rinichi

Minerale precum calciul şi potasiul pot fi dăunătoare pentru rinichi în momentul în care sunt prezente în exces în organism. Laptele de migdale conţine o cantitate limitată din aceste minerale. Este recomandat ca persoanele care suferă de afecţiuni renale cronice sau acute să renunţe la alimentele cu acest conţinut mare de minerale. 

4. Piele

Pielea are nevoie de vitamine şi minerale care să-i menţină prospeţimea şi frumuseţea, iar laptele de migdale conţine vitamina E cu efect benefic la nivelul pielii. În afară de vitamine, conţine şi antioxidanţi care ajută la repararea pielii deteriorate. În plus, laptele de migdale poate fi folosit şi pe post de loţiune de curăţare a pielii. Pentru rezultate optime, puteţi adauga lapte de migdale în apa de trandafiri.

5. Oase puternice

Deşi nu conţine o cantitate la fel de mare de calciu precum laptele de vacă, cel de migdale oferă 30% din cantitatea recomandată zilnic, reducând riscul de artrită şi osteoporoză. În plus, calciul ajută la relaxarea muşchilor şi menţinerea unui ritm cardiac normal. Includerea laptelui de migdale în dietă este benefică inclusiv pentru copii, iar alături de vitamina D consolidează oasele, scrie farmaciata.ro.

Mai multe