Top 5 legume pentru dieta copiilor
Aportul de legume şi fructe este esenţial în alimentaţia copiilor, fiind principala sursă de carbohidraţi, minerale şi vitamine. Pe lângă acestea, ele reprezintă o sursă importantă de apă, precum şi de fibre, absolut necesare pentru buna funcţionare a tubului digestiv.
Spanac
Spanacul este un “superaliment” deoarece conţine o cantitate semnificativă de nutrienţi, având totodată puţine calorii.
Morcovi
Morcovii conţin betacaroten şi fibre. De asemenea, reprezintă o sursă bună de antioxidanţi, potasiu, vitamina K, sodiu, fosfor, calciu, vitamina C şi vitamina B6.Alţi nutrienţi din morcovi: vitamina A, vitamina E, acid folic, zinc şi fier.
Roşii
Roşiile sunt bogate în nutrienţi şi vitamine, inclusiv vitamina A, vitamina C şi vitamina K, precum şi vitamina B6, folat şi tiamină. Mai mult, ele conţin potasiu, magneziu, mangan, fosfor şi cupru. Tomatele au fibre dietetice şi proteine, dar şi compuşi organici, cum ar fi licopenul.
Mazăre
Această legumă are un profil nutriţional impresionant. Are un număr scăzut de calorii, doar 62 de calorii la ½ cană (170 grame). Aproximativ 70% din aceste calorii provin din carbohidraţi, iar restul din proteine şi o cantitate mică de grăsimi.În plus, mazărea conţine aproape orice vitamină de care are organismul nevoie, la care se adaugă o cantitate semnificativă de fibre, conform www.alegesanatos.ro.
Broccoli
Broccoli conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, necesară pentru o bună circulaţie sanguină.