Top alimente care contribuie la scăderea tensiunii arteriale în mod natural
Hipertensiunea, această boală cronică gravă este cunoscută și sub numele de ”ucigaşul tăcut”. Din păcate, specialiștii susțin că această afecțiune afectează o treime din populaţia globului. De aceea, este firesc să o prevenim pentru a nu intra și noi în statistici alături de bolnavii cronici de hipertensiune arterială.
Concluzia cercetătorilor
Numeroase cercetări scot în evidență o concluzie de care trebuie să ținem seama: dieta noastră cotidiană este sănătoasă dacă include fructe, legume, pește, nuci şi seminţe; în acest caz, aceasta contribuie în mod esenţial la sănătatea inimii noastre. Totodată, este de bun augur să introducem în meniul nostru de fiecare zi alimente renumite pentru efectul lor de combatere a hipertensiunii arteriale. Astfel de exemple sunt la îndemâna noastră și vom constata că hrana de acest fel reglează tensiunea noastră arterială în mod natural. De aceea, vă recomandăm câteva alimente pe care le puteți introduce cu uşurinţă în meniul vostru cotidian, alimente care au reglat cu ușurință tensiunea arterială a rudelor și prietenilor voștri.
Iată câteva exemple renumite pentru efectul lor
Ovăzul conține substanțe active pentru sănătatea inimii!
Ovăzul este una dintre cele mai bogate surse de magneziu, un element valoros pentru sănătate inimii. Cercetările recente au arătat că un consum constant de ovăz reduce atât tensiunea sistolică, cât şi pe cea diastolică la persoanele hipertensive. Beta-glucanul, principala fibră din ovăz contribuie la sănătatea inimii. Ovăzul poate fi consumat în diferite forme: consumați ovăz la micul dejun, cu lapte şi fructe uscate, este bine să-l adăugați și în pâinea de casă, să preparați și batoane proteice cu el și să profitați de rețetele întâlnite pentru a-l consuma în dieta voastră.
Portocalele, un tonic al inimii, pot fi consumate dimineața !
Persoanele care preferă să bea un suc de portocale dimineața își protejează inima. Portocala şi sucul de portocale sunt bogate în potasiu, un mineral esenţial pentru sănătatea inimii, la care avem acces tot anul. Mai mult, cercetătorii mai evidențiază un beneficiu oferit de portocale: în compoziția lor există și hesperidina, un flavonoid asociat cu reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiovasculare.
Fisticul reduce în mod cert tensiunea arterială
Numeroase studii recente menționează un fapt avantajos pentru persoanele care au probleme cu tensiunea arterială: consumul de fistic scade tensiunea arterială. Specialiștii spun că fisticul are un efect semnificativ în reducerea tensiunii arteriale pentru că acesta conține din abundență potasiu, magneziu și antioxidanți puternici, precum carotenoidele și polifenolii. Fisticul poate fi adăugat în humus, în iaurt sau salate, sub formă de gustare, dar dozați cantitatea consumată, ținând seama de numărul de calorii conținute.
Sfecla roşie, un dușman renumit care combate hipertensiunea
Sfecla roșie, o legumă bogată în magneziu şi potasiu, este renumită pentru efectul ei de combatere a hipertensiunii arteriale. Pentru a-i păstra substanțele active, sfecla roșie poate fi consumată coaptă sau preparată la abur, dar și sub formă de suc combinat cu sucul altor fructe: mere, pere etc.
Lintea, o sursă de fibre și potasiu care protejează inima
Cercetătorii apreciază lintea ca fiind o sursă valoroasă de potasiu și fibre, precum năutul și fasolea neagră boabe, vedete datorită efectului lor pentru îmbunătățirea tensiunii arteriale și pentru vigoarea inimii. Lintea, un aliment foarte gustos, bogat în proteine sănătoase, trebuie adăugat în meniul cotidian al hipertensivului. În același timp, prezintă și alte avantaje: se prepară cu ușurință și are efecte revigorante în organism.