Topul alimentelor care afectează creierul

28 octombrie 2015 11:00   Sănătate
Ultima actualizare:

Multe dintre alimentele pe care le includem în dietă pot afecta sănătatea cerebrală. Află în rândurile de mai jos care sunt produsele care au efecte nocive asupra creierului!

Zahărul

Deși atunci când consumăm zahăr avem impresia că ne putem concentra mai ușor, specialiștii atrag atenția că efectul nu este de durată. Din contră, o dietă bogată în zaharuri scade activitatea creierului, întrucât reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului să folosească zahărul pentru procesarea gândurilor și a emoțiilor.

Carnea roșie și untul

Și dieta bogată în grăsimi ”rele” are un impact negativ asupra creierului, afectând funcțiile cognitive. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard pe un eșantion de peste șase mii de persoane arată că femeile care au mâncat în mod constant alimente bogate în grăsimi saturate au avut rezultate mai slabe la testele de memorie, spre deosebire de cele care nu au consumat grăsimi.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente afectează sănătatea creierului

Mai multe