Topul alimentelor care cauzează cancer

2 octombrie 2014 14:45   Sănătate
Ultima actualizare:

S-a dovedit științific că multe alimente cresc riscul apariției cancerului. Iată 6 dintre cele mai nesănătoase produse, pe care este bine să le scoți din dietă pentru a fi sănătoasă.

Aproximativ 80% dintre produsele alimentare ambalate conţin organisme modificate genetic. Multă vreme oamenii de ştiinţă s-au străduit să „reproducă“, plante şi semințe, care sunt rezistente în fața insectelor și pesticidelor. Așa au apărut porumbul, soia sau rapița modificată genetic. Ca și consumatoare, ai posibilitatea să eviți aceste alimente și să achiziționezi numai produse naturale.

Cele mai multe produse din carne procesate, inclusiv baconul, cârnații și hot-dogurile, conțin conservanți chimici care le fac să pară proaspete și atrăgătoare, dar care pot favoriza apariția cancerului. Atât nitritul de sodiu și nitratul de sodiu, care se găsesc în acestea, au o legătură strânsă cu creșterea semnificativă a apariției cancerului de colon și a altor forme de cancer. Prin urmare, asigură-te că alegi produse care nu au nitriți sau nitrați.

Pungile cu popcorn care se fac la cuptorul cu microunde conțin substanțe chimice, care provoacă nu numai infertilitate, ci și cancer de ficat, testicular și pancreatic. Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) spune că acidul perfluorooctanoic (PFOA), care se găsește în pungile cu florice de porumb, este „probabil“ cancerigen.

Vezice alte alimente fac parte din acest top.

Mai multe