Topul celor mai periculoase alimente pentru ficat

8 ianuarie 2016 11:31   Sănătate
Ultima actualizare:

Ficatul este un organ care joacă un rol esențial în procesul metabolismului. El este responsabil pentru procesarea și stocarea substanțelor nutritive, pentru descompunerea și separarea toxinelor. Atunci când ficatul nu mai funcționează așa cum trebuie, întregul corp are de suferit. De cele mai multe ori, bolile ficatului survin în urma unei alimentații nesănătoase (excese ale unor produse alimentare toxice).

Dacă vrei să eviți să ai astfel de probleme trebuie să știi care sunt alimentele periculoase pentru ficat.

Alimente periculoase pentru ficat: carnea roșie, creveții sau maioneza

Printre alimentele periculoase pentru ficat se numără cele bogate în colesterol, precum carnea roșie, creveți, margarină, maioneză, unt, frișcă și gălbenuș de ou. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Medicii recomandă reducerea consumului de astfel de produse. Puteți însă să optați cu încredere pentru cereale integrale, fructe și legume.

Tot printre alimentele periculoase pentru ficat se numără cele de tip fast-food. Produsele de tip fast-food sunt pline de calorii, au și foarte mult sodiu, iar consumate des duc la o acumulare de grăsime în ficat. Din această cauză, acest organ se îmbolnăvește.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente pot afecta sănătatea ficatului

Mai multe