Totul despre sarcina toxică

15 noiembrie 2016 12:38   Sănătate
Ultima actualizare:

În timp ce pentru majoritatea viitoarelor mămici grețurile și vărsăturile sunt simptome obișnuite care anunță prezența unui bebe în pântece, pentru cele cu sarcină toxică acestea se transformă într-o problemă de sănătate.

Neplăcere care apare în primul trimestru, sarcina toxică afectează 2-3 femei din 100 de gravide. Unul dintre cele mai clare semne că suferi de sarcină toxică este pierderea vizibilă în greutate, însă cel mai sigur mod de a confirma diagnosticul este prin testele de sânge care arată dezechilibrele din organism. Deși simptomele ar putea să inducă în eroare multe gravide, cele care au avut sarcină toxică pot să afirme că, în realitate, greața și vărsăturile sunt mult mai intense decât nivelul de suportabilitate.

Acestea duc la deshidratare, de multe ori ajungându-se la internarea în spital, la supraveghere medicală pe perioade mai lungi și la urmarea unui tratament pe durata primului trimestru al sarcinii. Unele gravide au zile în care nu reușesc nici să bea apă, de mâncare nemaifiind vorba.

Produce dezechilibre în corp

Cel mai frecvent, femeia se confruntă cu stări specifice perioadei, între a 4 și a 16 săptămână de sarcină. În disgravidie - cum mai este numită sarcina toxică, uneori se ajunge și la 30-40 de episoade de vărsături într-o singură zi. Alte simptome includ oboseală, insomnie, dureri abdominale și oligurie (micșorarea volumului de urină eliminată în 24 de ore).

Netratată, boala duce la pierderea de kilograme, tensiune arterială scăzută, dezechilibre metabolice, tahicardie și, în cazurile cele mai grave, la halucinații. Gravidele cu această problemă se tem permanent să nu piardă sarcina, iar riscul este real în multe cazuri.

Află pe clicksanatate.ro de ce apare sarcina toxică!

Dieta cu boabe de orez nefierte

Cum să scapi de vitiligo

Mai multe