Traiul în cuplu, bun pentru creier

18 iulie 2012 13:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Vi se pare câteodată că partenerul de viaţă e greu de suportat? Gândiţi-vă de două ori înainte să alegeţi să trăiţi singur. Specialiştii spun că traiul în cuplu aduce multe beneficii pentru sănătatea creierului.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, după producerea unui atac cerebral, persoanele care au un partener au şanse să trăiască mai mult decât cele care sunt singure.

"Suportul social" poate să determine reducerea inflamaţiei creierului şi implicit să reducă consecinţele pe termen lung ale atacurilor.

Studiul a fost realizat de cercetători americani cu ajutorul unor şoareci de laborator. Aceştia au descoperit că viaţa şoarecilor care suferiseră un atac cerebral, dar trăiau alături de o parteneră, se prelungea cu câteva zile bune.

„Există, într-adevăr, o legătură între traiul în cuplu şi reducerea inflamaţiei creierului după un atac cerebral.Toţi şoareci care aveau un partener au trăit cel puţin o săptămână după atacul cerebral, iar cei care trăiau izolaţi au murit la numai patru zile", au spus cercetătorii.

Ei au mai descoperit că porţiunea de creier afectată de atacul cerebral în cazul şoarecilor izolaţi era de patru ori mai mare decât a celor care trăiau în grup.

Mai multe