Tratamente din bătrâni pentru «roşu în gât»

11 noiembrie 2017 19:28   Sănătate
Ultima actualizare:

Amigdalita sau, în termeni populari „roşu în gât”, este mai degrabă o boală a copilăriei şi constă în inflamaţia amigdalelor, care devin roşii. În sezonul rece, cele mai multe forme sunt provocate de virusuri, astfel că tratamentul cu antibiotice nu are nici un efect, dimpotrivă. Mult mai indicate sunt remediile naturiste. Bunicii noştri aveau nişte leacuri cu care nu dădeau greş.

  • Apa cu sare. Se pune o linguriţă de sare la o cană de apă caldă şi se face gargară cu acest amestec. Această soluţie distruge bacteriile şi are efect calmant pentru gât.
  • Mierea cu tinctură de propolis. Cunoscută pentru proprietăţile sale antibacteriene, cicatrizante, mierea este un adevărat balsam pentru gât. E bine să-i dai zilnic copilului cel puţin o linguriţă pe zi. Adaugă 2-3 picături de tinctură de propolis, şi ea devine un antibiotic natural valoros pentru gâtul iritat.
  • Cataplasmele cu cartofi. Un alt remediu folosit încă de pe vremea bunicilor este pe bază de cartofi. Aceştia se dau pe răzătoare, se stropesc cu puţin oţet diluat în apă, se pun într-un tifon şi se leagă în jurul gâtului. Efectele calmante apar imediat. De asemenea, compresele calde cu ceai de muşeţel, aplicate pe gât, au un efect liniştitor şi reduc inflamaţia.
  • Sucuri de legume. Bune la gust şi uşor de acceptat de către cei mici sunt sucurile proaspăt stoarse de morcov, sfeclă şi castravete, băute individual sau combinate.
  • E posibil să-i placă mult şi o cană de lapte cald, amestecat cu un gălbenuş crud şi 1-2 linguriţe de miere. Băut seara, la culcare, are efect liniştitor şi calmant pentru gât.
Mai multe