Tratamente naturiste cu muguri de brad
Brazii sunt, de obicei, cunoscuți, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, însă aceștia au beneficii importante asupra organismului. Încă din Antichitate au fost folosite tratamente naturiste cu muguri de brad, pentru tratarea diverselor boli. Iată la ce sunt buni acești muguri.
Administrarea de tratamente naturiste cu muguri de brad este indicată, în special, primăvara, întrucât aceasta este perioada în care formează mugurii, însă perioada de recoltare care începe în luna mai se poate extinde chiar și până la jumătatea lunii iunie. Cu acestea poți scăpa ușor de răceli, bronșite și chiar de dureri articulare.
Tratamente naturiste cu muguri de brad: Vindecă răceala
Pentru combaterea răcelii sunt recomandate tratamente naturiste cu muguri de brad. Aceștia se infuzează pentru decongestionarea căilor respiratorii. Pentru infuzie, se adaugă o mână de muguri verzi la un litru de apă clocotită. Apoi, se face inhalație deasupra recipientului cu această infuzie, cel puțin 10 minute, până se răcește și nu mai emană aburi.
Tratamente naturiste cu muguri de brad: Combat bronșita cronică
Administrarea de tratamente naturiste cu muguri de brad este recomandată și în cazul bronșitelor cronice. Se consumă între 6 și 10 lingurițe de sirop de brad pe zi, pentru o perioadă de câteva zile, până se observă ameliorarea simptomelor și a tusei. Siropul de brad se prepară din muguri de brad, dintr-un kilogram de muguri de brad și doi litri de apă. Aceștia se fierb o oră, iar apoi se lasă recipientul cu siropul acoperit timp de două zile, cât timp muguri eliberează sărurile minerale și uleiurile aromatice. Siropul se strecoară prin tifon și se îndulcește cu miere sau cu zahăr. Pentru efecte garantate, se recomandă și gargara cu tinctură de muguri de brad.
Tratamente naturiste cu muguri de brad: Ameliorează durerile articulare
Durerile articulare pot fi ameliorate cu tratamente naturiste cu muguri de brad, sub forma unor cataplasme cu fiertura de muguri de brad. Se opăresc mugurii și se aplică fierbinți, dar la o temperatură suportabilă, pe zona dureroasă. Înainte de aplicare, mugurii fierbinți se pun într-un tifon, iar după ce s-au aplicat pe zona dureroasă, se acoperă cu un prosop pentru păstrarea temperaturii ridicate. Aceste comprese se țin timp de 30 de minute, iar apoi se îndepărtează de pe piele, care se acoperă cu un alt prosop, pentru menținerea căldurii timp de încă 15 minute.