Tratează afecţiunile plămânilor cu ridiche roşie!

1 mai 2019 16:49   Sănătate
Ultima actualizare:

De mărimea unei nuci şi roşie ca focul, ridichea este ingredientul nelipsit dintr-o salată de primăvară. Pe lângă gustul aparte pe care-l dă mâncărurilor, ridichea ajută organismul să lupte cu unele boli. Iată câteva remedii cu această legumă!

Boli de plămâni

Pentru afecţiunile plămânilor, se face o cură cu ridichi roşii: se mănâncă minimum 10 ridichi pe zi, în salată cu ceapă verde. Ridichile roşii au o acţiune antiinfecţioasă remarcabilă şi favorizează degajarea căilor respiratorii, prin expectoraţie. Eficienţa tratamentului creşte dacă se adaugă şi frunzele de ridichi, care au efecte vitaminizante şi detoxifiante.

Colită

Ridichea este un antiseptic energic şi stimulează vezica biliară să secrete mai mult. Se mănâncă de două ori pe zi salată de ridichi tăiate mărunt şi amestecate cu puţin ulei şi oţet de mere. O cură durează minimum 10 zile.

Migrenă

Substanţele conţinute de ridiche calmează stările de excitaţie cerebrală şi au acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei. Atunci când apar dureri de cap însoţite de vomă, regurgitaţii amare în gură, stare de inapetenţă şi greaţă, se consumă 2-3 ridichi crude pe stomacul gol. Efectul va apărea în maximum 20-25 de minute.

Boli de ficat

Ridichile roşii sunt drenoare hepatice, stimulează secreţia de bilă şi ajută la eliminarea ei. Primăvara, toţi cei care suferă de ficat şi de bilă ar trebui să facă o cură cu ridichi roşii, consumate pe stomacul gol, înainte de masă, ca aperitiv.

Pietre la vezica biliară şi pietre la rinichi

Dacă bei 6 linguri cu suc de ridichi roşii, de trei ori pe zi, calculii nu se mai dezvoltă şi sunt mărunţiţi. Este un leac foarte eficient şi mai uşor de tolerat de tubul digestiv decât sucul de ridiche neagră, care este mai dur.

Alergie

Rădăcina şi frunzele de ridichi mobilizează toxinele din corp şi ajută la eliminarea lor, echilibrând rapid procesele imunitare. Este, din acest motiv, un leac tradiţional pentru tratarea urticariei. Se beau zilnic zece linguri de suc pe stomacul gol şi se consumă multă ridiche crudă, în salate, conform www.formula-as.ro.

Mai multe