Tratează sinuzita cu busuioc

19 ianuarie 2015 21:02   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe vreme rece, microbii şi viruşii ţintesc căile respiratorii. Iată cum pot fi tratate sinuzita și tusea cu remedii naturiste.

Sinuzită

  • Busuioc. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită, se infuzează 7 minute, se beau 3 căni pe zi, până la dispariţia secreţiilor.
  • Cimbrişor. Se pun 1-2 linguriţe de plantă la 1 l de apă fierbinte; se fac inhalaţii timp de 5 minute, seara, zilnic, până la dispariţia secreţiilor. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează câte 5 minute, de 3-4 ori pe zi; se pot face şi spălaturi nazale cu infuzia astfel obţinută, până la dispariţia secreţiilor. 

Tuse expectorantă

  • Pătlagina. Se prepară o infuzie: la 250 ml apă clocotită se adaugă 5g de plantă uscată, mărunţită, se acoperă 5 minute, după care se strecoară şi se consumă caldă, îndulcită cu miere, 2 căni pe zi, nu mai mult de 10 zile. Se poate folosi tinctură de pătlagină, câte 10 picături de 2 ori pe zi la copii şi câte 30 de picături de 2 ori pe zi la adulţi în ceai sau apă plată. 
  • Fenicul. Se face infuzie din 5 g plantă la 100 ml de apă, la care adaugi 200 mg miere; siropul obţinut se poate păstra la frigider şi se administrează astfel: copii până la 6 ani – de 3 ori pe zi, câte o linguriţă; peste 6 ani – de 3 ori pe zi, câte o lingură; adulţi – o lingură, din oră în oră. Se administrează când tusea este productivă, obositoare, epuizantă.
Mai multe