Trusă naturistă contra problemelor digestive

27 iulie 2016 20:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Tulburările digestive îţi pot transforma zilele de vacanţă într-un coşmar. Pentru a le combate, află din “Click! pentru femei” ce leacuri din natură, deloc costisitoare şi uşor de administrat, e bine să ai în bagaj.

Ceaiul de mentă

O problemă des întâlnită este diareea călătorului. Se manifestă prin scaune apoase şi crampe stomacale, care apar brusc. Poate fi din cauza apei sau a mâncărurilor contaminate cu bacterii şi virusuri, dar şi o consecinţă a stresului legat de călătorie. Bea ceai de mentă, 2-3 căni pe zi. De asemenea, sunt indicate ceaiul de muşeţel şi infuzia din frunze de afin. Pentru calmarea crampelor este bun ceaiul de ghimbir.

Infuziile

În concediu se pot agrava şi simptomele gastritei. Din fericire, există mai multe ceaiuri din plante pe care le poţi folosi. Bea infuzii de mentă, gălbenele, muşeţel, sunătoare sau de tei. Indiferent de opţiune, este important să consumi câte o cană, de trei ori pe zi. Cărbunele vegetal este un alt remediu eficient. 

Ceaiul de fenicul 

O problemă de sănătate obişnuită în vacanţe este enterocolita. Ca să scapi de diaree, balonare, vărsături, greaţă, dureri abdominale, îţi sunt de ajutor leacurile din plante. Ceaiurile de fenicul, de mentă sau de coada-şoricelului sunt utile contra diareii. Se obţin din 2  linguriţe de plantă mărunţită, la 250 ml de apă. Se beau neîndulcite, de 2-3 ori pe zi. Pentru calmarea crampelor abdominale, este indicat ceaiul de busuioc, fiindcă are proprietăţi antispastice. Ceaiul de frăguţe, pe care-l găseşti la magazinele cu produse naturiste, este, de asemenea, recomandat.

Gălbenelele 

Când eşti în vacanţă, te poţi confrunta cu arsuri gastrice, pentru că mănânci mai mult, ai un meniu diferit faţă de cel de acasă sau pentru că iei mese neregulate. Poţi combate simptomele neplăcute dacă bei ceai de gălbenele, de lemn-dulce, de anason sau de sunătoare. Util este şi bicarbonatul de sodiu, care neutralizează acidul gastric. Amestecă o jumătate de linguriţă de bicarbonat şi puţină zeamă de lămâie într-o jumătate de cană de apă caldă şi bea ori de câte ori e nevoie.

Mai multe