Tuse seacă. Poate fi laringită?

5 decembrie 2016 11:54   Sănătate
Ultima actualizare:

Colecția de boli specifice iernii include și laringita, însoțind, de obicei, o răceală sau o gripă. Cu câteva măsuri simple, vei putea transforma disconfortul într-o amintire.

Așa cum îi spune și numele, laringita este o inflamație a mucoasei laringelui, organ tubular care joacă un rol important în respirație și vorbire. Există 2 forme ale bolii, cea acută și cea cronică.

Cel mai frecvent diagnosticată este forma acută, care apare din cauza folosirii excesive a coardelor vocale, în cadrul infecțiilor virale (răceală, gripă), a bronșitei sau rujeolei.

Laringita cronică este diagnosticată, în cele mai multe cazuri, la cei care se expun constant la substanțe toxice, iritante pentru mucoasa laringelui. De asemenea, poate apărea la cei care fumează, care au reflux gastrosofagian sau sinuzită. Și cei care își suprasolicită vocea (cântăreți, profesori) au un risc mai mare de a face laringită cronică.

Cum se manifestă

Durerea de gât, răgușeala, tusea seacă, iritativă, și febra ușoară sunt simptomele care însoțesc laringita. În cazuri mai grave, este însoțită de dificultăți respiratorii și de înghițire dificilă. Un pericol prezent mai ales la copii este epiglotita, o complicație gravă, care impune control medical de urgență. Este vorba despre o inflamație produsă deasupra coardelor vocale, care prezintă risc de sufocare.

Află pe clicksanatate.ro ce poți face pentru a grăbi vindecarea!

Profită de puținul soare din sezonul rece!

Ai dureri în gât? Încearcă remediile cu oțet!

Mai multe