Uite ce să mănânci ca să vezi mai bine!
1. Afinele conţin substanţe active antioxidante, care ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin, la nivelul capilarelor ochiului. Acest lucru ajută ochii să se adapteze rapid la schimbarea luminii şi îmbunătăţeşte claritatea vederii. Specialiştii spun că afinele sunt eficiente şi în stoparea evoluţiei cataractei, atunci când sunt luate cu vitamina E.
2. Vitamina A şi betacarotenul sunt foarte importante pentru vedere şi pot juca un rol important în prevenirea cataractei. Beta¬carotenul se găseşte în vegetale colorate: tomate, morcov, spanac, sparanghel, porumb, sfeclă roşie, pepene, mango, caise sau citrice.
3. Seminţele de struguri sunt bune pentru circulaţia periferică, dar şi pentru cea de la nivelul vaselor capilare. Strugurii îmbunătăţesc mult şi vederea nocturnă.
4. Acizii graşi omega. Cercetătorii au arătat că administrarea de acizi graşi omega 3, care în mod natural se găsesc în peşte, reduce uscăciunea ochilor. Dar acizi graşi omega găsim şi în uleiurile vegetale, cum este cel de floarea-soarelui, de germeni de porumb, precum şi în alune, nuci sau seminţe.
5. Luteina este un carotenoid natural, care se extrage din legume şi fructe. Cele bogate în acest pigment au o culoare intensă. Se foloseşte în prevenirea degenerescenţei maculare, o boală destul de întâlnită la persoanele trecute de 40 de ani. Luteina se găseşte în mango, porumb, morcovi, dovlecei, roşii şi legume de culoare verde închis, cum este spanacul.