Uite cum te ajută rădăcinoasele în cura de slăbire

22 noiembrie 2011 8:46   Sănătate
Ultima actualizare:

1. Scad colesterolul

Datorită cantităţii mari de fibre pe care o conţin, morcovii, sfecla roşie, ţelina, ridichile negre intervin în asimilarea grăsimilor şi scad nivelul colesterolului în sânge.

2. Previn creşterea glicemiei

Glucidele pe care le conţin morcovii, sfecla roşie şi ţelina au avantajul că eliberează treptat glucoza sau energia. De aceea, salatele cu rădăcinoase previn creşterea sau scăderea bruscă a glicemiei.

3. Aliaţi de nădejde în diete

Rădăcinoasele au proprietăţi remineralizante şi tonice datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin. Morcovii, ţelina, sfecla roşie sunt surse bune de vitaminele B1, B2, C, E, betacaroten şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier).

4. Previn anemia

Morcovul şi rădăcina de pătrunjel conţin betacaroten, vitaminele C şi K, fier, calciu, potasiu, fosfor, mangan, magneziu. Datorită vitaminei C, pătrunjelul este un bun adjuvant în prevenirea anemiei şi a virozelor respiratorii. Nutriţioniştii recomandă rădăcinile de pătrunjel persoanelor care vor să slăbească.

VEZI AICI ALTE EFECTE BENEFICE ALE RADACINOASELOR

Mai multe