Uite cum trebuie păstrată mierea

9 februarie 2018 20:44   Sănătate
Ultima actualizare:

Produs al stupului, mierea este unul dintre cele mai eficiente antibiotice din natură. Are efect expectorant, emolient, antibacterian, remineralizant, antioxidant şi mai ales imunostimulator. Iată cum trebuie păstrată pentru a nu-şi pierde proprietăţile!

  • Mierea nu se păstrează decât în ambalaje curate, din sticlă sau aluminiu. Nu amesteca mierea dintr-un borcan cu cea din altul. Mierea veche conţine germeni de fermentaţie care însămânţează mierea cea proaspătă şi aceasta va fermenta la rândul ei, schimbându-şi gustul şi mirosul.
  • Mierea nu trebuie păstrată în vase confecţionate din zinc, cupru, plumb şi aliajele lor deoarece, sub acţiunea acizilor din miere, se formează compuşi chimici ce pot duce la intoxicaţii grave. Nici ambalajele din fier nu sunt indicate deoarece, în timp, mierea va căpăta gust şi miros neplăcut.
  • Mierea prinde foarte uşor miros, de aceea trebuie să fii atent unde o depozitezi.
  • Mierea ambalată în borcane de sticlă va fi ferită de lumina care favorizează, de asemenea, deprecierea calităţilor mierii, lucru ce poate fi uşor observat datorită schimbării culorii acesteia (culoarea se închide).
  • În cazul în care mierea s-a cristalizat, pentru a putea fi folosită din nou în stare fluidă, trebuie să o încălzeşti, punând recipientul într-o baie de apă fierbinte, nu direct pe foc! Mai mult decât atât, nu trebuie să încălzeşti decât acea cantitate de miere pe care doreşti să o foloseşti deoarece mierea încălzită fermentează mult mai uşor, conform www.alegesanatos.ro.
Mai multe