Uite cum trebuie să găteşti peştele!

26 octombrie 2017 20:08   Sănătate
Ultima actualizare:

Parte importantă a unei diete sănătoase, peştele ar trebui să se afle pe mesele noastre de două ori pe săptămână. Dar, pentru ca mâncarea să fie şi gustoasă şi sănătoasă, trebuie să ţii cont de câteva sfaturi.

  • Foloseşte ulei potrivit. Înainte de a fi gătit, fileul de peşte trebuie uns cu ulei de măsline extravirgin sau cu ulei de nucă de cocos. După ce l-ai preparat, poţi să adaugi feliuţe de avocado sau nuci tocate mărunt.
  • Adaugă ierburi şi condimente. Există numeroase feluri de a da gust bun mâncării preparate din peşte, de la o simplă combinaţie de usturoi şi ierburi italiene, la un strat gros de condimente: suc de lămâie proaspăt stors, coaja de lămâie, coriandru şi piper negru; usturoi tocat, ghimbir ras proaspăt, turmenic măcinat şi ardei roşu zdrobit; suc de lămâie, coajă de lămâie, usturoi tocat, pătrunjel şi piper negru; mărar proaspăt, usturoi tocat, piper negru şi piper roşu.
  • Adaugă alte legume sănătoase. Peştele poate fi servit împreună cu legume delicioase, cum ar fi hummus, spanac, broccoli, linte condimentată, ciuperci sote, orez sălbatic sau piure de cartofi dulci.
  • Găteşte-l la rece. Aproape orice fel de peşte poate fi servit şi rece, după ce a fost fiert. Aşadar, foarte gustoase sunt salatele de peşte cu legume, cu orez sălbatic sau cu castraveţi muraţi.
  • Nu-l prăji. Nici un fel de peşte nu este sănătos dacă-l prăjeşti, ci fiert, la cuptor sau la grătar. 
Mai multe