Uite de ce ar trebui să consumăm cât mai multe roşii!

19 iunie 2014 16:59   Sănătate
Ultima actualizare:

Parfumate şi dulci, roşiile sunt un aliment sănătos şi gustos, un medicament eficient, dar şi un produs cosmetic natural. Iată motivele pentru care ar trebui să consumi cât mai multe tomate!

Conţin licopen, un antioxidant minuneRoşiile sunt bogate în vitamine (A,C,E, K, complexul B), minerale (potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu, seleniu) şi acizi organici (citric, malic şi tartric), cu rol foarte important în reglarea digestiei. Nu doar gustul delicios şi conţinutul caloric scăzut fac din roşii alimente populare şi utilizate în toate bucătăriile lumii. Ele au un ingredient magic: licopenul – pigmentul care le dă culoare. Acest antioxidant (un anticancerigen de temut, care luptă cu radicalii liberi, temperând dezvoltarea tumorilor) este eliberat în cantităţi mari mai ales când roşiile sunt gătite. El îţi creşte rezistenţa oaselor şi a articulaţiilor, tratează problemele cardiovasculare şi este aliatul pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui.

Roşiile au calităţi vindecătoareRoşiile curăţă sângele, normalizează tranzitul intestinal şi elimină toxinele, ajutându-te, astfel, să ai un ten mai luminos şi un tonus bun. Consumul de roşii atenuează reumatismul, infecţiile urinare şi renale. Tomatele au si efect antibacterian, sporind rezistenţa organismului în faţa gripei şi a infecţiilor aparatului respirator. Sucul de roşii reduce efectele nocive ale tutunului.

Recomandate în dieta estivalăUn kilogram de roşii pe zi accelerează metabolismul grăsimilor. Supa de roşii este foarte hrănitoare şi bine tolerată de stomac. Pentru o mai bună digestie a amidonului, încearcă sosul natural de roşii amestecat cu paste.

Alte sfaturi:- Măştile din pulpă de roşie sunt ideale pentru tenu gras, cu puncte negre şi acnee.- Ca să asimilezim ai bine licopenul, pune în salată un strop de ulei de măsline sau mănâncă roşiile alături de peşte.

Mai multe