Uite de ce ar trebui să mănânci cât mai multă ceapă!

18 mai 2016 15:10   Sănătate
Ultima actualizare:

Foarte multe persoane se feresc să consume ceapă pentru că-şi doresc o respiraţie cât mai proaspătă. Însă ceapa are o mulţime de beneficiii pentru sănătate, pe care nu ar trebui să le neglijăm. Iată de ce ar trebui să mănânci cât mai multă ceapă!

1. Menţine sănătatea inimii – Mirosul înţepător al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care conţine sulf. Sulful protejează vasele de sânge de problemele cauzate de nivelul ridicatd e colesterol „rău”.

2. Susţine densitatea osoasă – Compuşii sulfuroşi din ceapă ajută la menţinerea densităţii osoase. În urma unui studiu efectuat în anul 2009 specialiştii au constatat că femeile care consumă ceapă zilnic aveau o densitate osoasă mai bună comparativ cu cele care nu mâncau ceapă. Mai mult, femeile în vârstă care consumau ceapă aveau cu 20% mai puţine şanse să sufere de fractură de şold.

3. Facilitează digestia – Ceapa facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special denumit fructooligozaharid. Acesta menţine bacteriile „bune” prezente în tractul intestinal şicombate bacteriile rele. Totodată, fructooligozaharidul îmbunătăţeşte funcţiile digestive prin acţionarea în mod direct asupra tractului intestinal.

4. Previne apariţia cancerului – Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că oamenii care consumă frecvent ceapă prezintă un risc scăzut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer. Acest beneficiu al cepei este asociat cu flavonoizii care blochează agenţii ce favorizează apariţia celulelor canceroase.

Mai multe