Uite de ce ar trebui să nu mănânci covrigi!
Cu mac, cu susan, cu stafide sau măsline, covrigii pe care îi consumăm cu aşa mare plăcere dimineaţa în drum spre serviciu sau îi ronţăim în locul prânzului nu sunt deloc sănătoşi. Uite ce ne recomandă medicii şi specialiştii în nutriţie!
Medicii recomandă să-i consumaţi foarte rar şi atunci să nu fie foarte calzi. Un covrig are între 250 şi 300 de calorii şi mai mult de 50 de grame de carbohidraţi.
Te îngraşă şi favorizează apariţia diabetului
Au un indice glicemic foarte mare, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge creşte rapid, după care începe să scadă la fel de repede. Aceste variaţii epuizează funcţia pancreasului şi cauzează rezistenţă la insulină, faza premergătoare diabetului. Descărcările mari de insulină fac ca aceste zaharuri să nu fie arse în totalitate şi să se transforme în celule adipoase sau colesterol. Iar dacă sunt calzi, covrigii irită stomacul.