Uite de ce este bine să consumi ananas!

13 ianuarie 2019 18:27   Sănătate
Ultima actualizare:

Plantă tropicală, ananasul este fructul care se găseşte pe piaţă tot timpul anului. Pe lângă minerale şi vitamine, ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienţi, este sărac în calorii şi luptă împotriva mai multor afecţiuni.

Tratează inflamaţiile şi indigestia. Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă. 

Ajută în curele de slăbire. Ananasul este un bun diuretic şi previne depunerea grăsimilor în organism, fiind aşadar un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată. Dacă vrei să slăbeşti 2-3 kilograme şi totodată să-ţi detoxifici organismul, ţine o dietă cu ananas. Aceasta face parte din categoria monodietelor, adică diete care pun accent pe consumarea unui singur aliment pentru a pierde în greutate. Monodietele sunt forme drastice de a slăbi, de aceea nu e bine să dureze mai mult de 10 zile, altfel pot să-ţi deterioreze starea de sănătate. 

Conţine compuşi anticancerigeni. O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A - furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului, şi vindecă celulele deteriorate.

Întăreşte oasele. O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan, care întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Medicii recomandă bărbaţilor o doză de 2,2 miligrame pe zi şi femeilor - o doză de 1,9 miligrame. Adulţii mai în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

Previne formarea cheagurilor de sânge. Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.

Previne afecţiunile oculare. Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei, ce reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaşte chipurile, conform www.csid.ro.

Mai multe