Uite de ce te doare capul după vinul roşu!

28 decembrie 2016 20:35   Sănătate
Ultima actualizare:

O fi o vorbă din popor, că vinul roşu aduce zâmbetul pe chipul femeilor dacă îl beau bărbaţii, dar cine şi-ar dori să aibă capul bărbaţilor de-a doua zi? Şi asta pentru că spre deosebire de vinul alb acesta se lasă cu dureri la „mansardă”.

În primul rând, ştiţi de ce vinul roşu este mai periculos decât vinul alb? Simplu, din cauza cantităţii mari de histamină, tanin şi zahăr din compoziţie. Din cauza acestor trei substanţe active care au un singur rol: acela de a amplifica gustul licorii bahice, a doua zi este un adevărat coşmar pentru băutorii de vin. Specialiştii britanici au descoperit că principalii vinovaţi sunt sulfiţii care lovesc direct în creier şi în plus pot produce şi astm. Taninul este un antioxidant prezent în pieliţa strugurilor, în seminţe şi în castane şi produce senzaţia de gură uscată după o înghiţitură de vin. Cu toate astea, el nu produce dureri de cap decât în cantităţi foarte mari. Zahărul combinat cu alcoolul este otravă curată pentru organism. Histamina este substanţa eliberată în organism în timpul unei reacţii alergice, iar în vinul roşu se regăseşte cu prisosinţă. De aceea, pentru a reduce şi chiar neutraliza efectele vinului roşu asupra organismului, specialiştii recomandă o cafea tare, fără zahăr, cu o oră înainte să ieşiţi la băute cu prietenii. Atenţie, conform specialiştilor, mahmureala de la vin roşu apare de la al doilea pahar în sus!

Sfaturi să scapi de coşmar

  • La fiecare pahar de vin de 100-120 ml trebuie să bei un pahar cu apă de 250 ml.
  • Bea încet şi cu moderaţie.
  • Bea două ceşti de cafea cu o oră, două, înainte să te apuci să bei vin roşu.
  • Încearcă să iei antihistamine înainte să bei vin pentru a reduce riscul reacţiilor alergice.
  • Alege vinul cu înţelepciune: să nu aibă mult zahăr şi să nu aibă mult tanin.
Mai multe