Uite de ce trebuie să mănânci mai des pere
20 noiembrie 2016 19:56
Sănătate
Ultima actualizare:
Perele sunt un desert delicios, dar aduc şi o mulţime de beneficii pentru sănătate. Profitaţi de ele mai ales toamna, când se găsesc din belşug. Sunt adevărate depozite de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar.
Aceste fructe tomnatice conţin în mare măsură apă (80%), dar şi săruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, fier, precum şi vitaminele A, B şi C. Perele pot fi întrebuinţate în tratarea afecţiunilor renale, a bolilor cardiovasculare, pecum şi în prevenirea gripei, a virozelor respiratorii şi a deficienţelor imunitare.
- Previn cancerul. Conţin acid hidroxicinamic, care protejează împotriva cancerului de stomac.
- Scad şansele de apariţie a diabetului. Flavonoidele şi antocianinele din compoziţia lor au rolul de a regla nivelul de glucoză din organism. Graţie fibrelor solubile şi insolubile, scad riscul de apariţie a diabetului de tip II.
- Previn osteoporoza. Nutriţioniştii le recomandă pentru protejarea sănătaţii oaselor, pentru că ajută organismul să absoarbă calciul din alimente.
- Menţin sănătatea ochilor. Consumate frecvent, perele reduc riscul de apariţie a degenerescenţei maculare, cauza principală în pierderea vederii.
- Ajută la menţinerea greutăţii. Datorită conţinutului mic de calorii, sunt un desert ideal pentru persoanele care sunt la dietă.
- Combat răceala şi gripa. Pentru că au în compoziţia lor vitamina C, sunt ideale pentru a alunga răceala şi gripa. De asemenea, acţionează benefic asupra plămânilor, care produc energia necesară pentru a lupta cu agenţii patogeni.
- Stimulează digestia. Având un indice glicemic redus, sucul de pere este ideal pentru reglarea tranzitului intestinal.
- Combat stresul. Sucul de pere creează o stare de calm, dar menţine şi tonusul cerebral.
- Combat ridurile. Vitamina C elimină efectul negativ al radicalilor liberi, care provoacă îmbătrânirea pielii, conform www.alegesanatos.ro.