Uleiul de cătină, bun pentru inimă
Întăreşte sistemul imunitar
Uleiul de cătină este bogat în vitamine (A, B-uri, C, D, E), acizi graşi esenţiali, beta caroten, flavonoide, acizi graşi esenţiali şi alţi compuşi importanţi. Toate aceste substanţe „lucrează" împreună atunci când în organism există o infecţie cu stafilococ. În plus, remediul contribuie la întărirea sistemului imunitar, prevenind reapariţia şi înmulţirea bacteriilor periculoase.
Se iau 30-40 de picături pe zi, simplu sau cu puţină miere. O cură durează minimum 14 zile.
Domoleşte simptomele reumatismului
Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi analgezice, uleiul de cătină acţionează în mod asemănător cu medicamentele destinate tratării reumatismului. Pentru efecte vizibile, se recomandă o cură de o lună, timp în care se iau două picături de ulei de cătină cu o linguriţă cu miere, de trei ori pe zi.
Alte avantaje ale uleiului de cătină
Fortfiant pentru inimă
Cătina conţine aproximativ 20 de tipuri de acizi graşi nesaturaţi, care au o serie de efecte pozitive asupra organismului. Pe lângă faptul că reduc nivelul de colesterol „rău" din sânge, aceste substanţe active îmbunătăţesc fluxul sanguin către inimă şi creier, scad vâscozitatea sângelui şi înlătură durerile de cap.
Cum îl prepari
Într-un vas de lemn pune 150 g fructe proaspete de cătină mărunţite pe care le acoperi cu 150 ml de ulei de soia, de floarea-soarelui, de germeni sau de măsline. Preparatul se ţine la temperatura camerei trei săptămâni, timp în care se agită de câteva ori pe zi. După acest interval, zdrobeşte boabele şi pune-le din nou în ulei (cât să le acoperi). De această dată, amestecul se ţine la căldură şi la lumină pentru încă două zile. Partea limpede a compoziţiei se transferă cu grijă în sticluţe de sticlă şi se depozitează în locuri răcoroase, ferite de lumină.