Uleiul de cocos, remediul care scade colesterolul și are grijă de sănătatea pielii

13 aprilie 2016 10:52   Sănătate
Ultima actualizare:

Uleiul de cocos este superalimentul secolului XXI şi nimeni nu îi poate nega beneficiile pentru sănătate. Este şi un ingredient deosebit de nutritiv, nelipsit în dieta vegetariană şi raw-vegană.

Fiind un ulei nealergenic, poate fi consumat şi de copii, chiar de la o vârstă frageda. Mai mult, are utilizări multiple ca bază şi în cosmetică, în reţetele preparate acasă ori în laboratoare. Iar studiile recente care acoperă subiecte de la scăderea în greutate, la prevenţia cancerului şi până la sănătatea inimii nu sunt nici ele de neglijat.Ca şi alte uleiuri, uleiul de cocos este şi el de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic.

Cum îl alegem pe cel mai sănătos?

„Uleiul de cocos rafinat chimic este obţinut printr-un proces de distilare cu ajutorul unor substanţe chimice potenţial nocive, la temperaturi ridicate. Sau, ca produs secundar din uleiurile rămase din procesul de obţinere a fulgilor de cocos şi în care se regăsesc adesea grăsimi hidrogenate, periculoase pentru sănătate. Uleiul extras sau presat la rece, numit şi virgin sau extravirgin, e obţinut doar printr-un proces mecanic de presare a pulpei de cocos crude, proaspete sau uscate şi este, prin urmare, cel mai sănătos.

Află pe clicksanatate.ro ce alte afecțiuni poți trata cu ajutorul uleiului de cocos

Mai multe