Uleiul de măsline la concurenţă cu antinevralgicul de sinteză
Uleiul de măsline de calitate acţionează la fel de bine ca şi antinevralgicele de sinteză. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în nutriţie şi fitoterapie, menţionează că proprietăţile calmante ale uleiului de măsline extravirgin se datorează unei substanţe antiinflamatoare-oleocantal-conţinută în uleiul de măsline.
De altfel, s-a demonstrat că, folosit pe termen lung, acest ulei reduce şi riscul apariţiei cancerului. Este important să verificăm data când acest ulei a fost produs. De asemenea, uleiurile de măsline produse în Toscana, Puglia şi Sicilia (Italia) sunt foarte bogate în antioxidanţi.
Consumat în salate sau ca element de bază în aromoterapie, în prepararea uleiurilor de levănţică, de măghiran, de rozmarin sau de muşeţel, acest remediu ţine sub control durerea şi tensiunea nevralgică.