Uleiul de ricin asigură o digestie bună

27 mai 2019 17:56   Sănătate
Ultima actualizare:

Cunoscut mai mult pentru aportul adus în tratamentele cosmetice, iată că uleiul de ricin este o rezolvare şi în cazul unor boli. El e un remediu natural care poate îmbunătăţi condiţia fizică a corpului, îi oferă rezistenţă şi frumuseţe. Uite ce poţi face cu acest ulei în beneficiul corpului tău.

Nervul sciatic: Uleiul de ricin ameliorează sciatica, o condiţie dureroasă caracterizată de dureri şi inflamaţie în partea inferioară a spatelui şi în zona membrelor inferioare. 

Artrită: Masajul articulaţiilor artritice cu ulei de ricin va estompa inflamaţia, durerea şi oboseala muşchilor. 

Păr: Este de mare ajutor în tratarea calviţiei. Acesta previne căderea părului şi este considerat un remediu puternic pentru podoaba capilară. 

Nu numai că nu o să-ţi mai cadă părul, ci stimulează şi creşterea lui.

Constipaţie: Ca un tratament alternativ, uleiul de ricin este un laxativ eficient. Acesta poate fi temporar, de ajutor, în cazul constipaţiei. 

Probleme limfatice: Uleiul de ricin stimulează activitatea sistemului limfatic responsabil cu eliminarea deşeurilor metabolice ale organismului. 

Tumori: Prin aşezarea unei comprese cu ulei de ricin asupra unei tumori, poate fi redusă dezvoltarea acesteia şi chiar apariţia altora. 

Neurologic: Uleiul de ricin se consideră a oferi beneficii inclusiv în cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multiplă şi paralizia cerebrală. 

Cearcăne: Uleiul de ricin este unul dintre remediile naturale care poate fi de ajutor pentru îndepărtarea cearcănelor şi a pungilor de sub ochi cauzate de lipsa de somn, stres, oboseală etc. 

El este organic, nu conţine substanţe chimice sau artificiale dăunătoare pentru piele. 

Mătreaţă: Pentru că are proprietăţi antibacteriene şi luptă împotriva fungilor, uleiul de ricin e un aliat contra infecţiilor scalpului, ameliorează simptomele foliculitei şi te scapă de mătreaţă. 

Conţine acid ricinoleic care contribuie la echilibrarea pH-ului pielii capului. De asemenea, ajută la formarea uleiurilor naturale ale scalpului şi combate efectul chimicalelor din produsele de îngrijire a părului, conform www.sfatulmedicului.ro.

Mai multe