Uleiul de ricin, bun pentru păr și tumori
Unul dintre cele mai des utilizate tipuri de ulei este uleiul de ricin, un remediu natural care poate îmbunătăţi condiţia fizică a corpului, îi oferă rezistenţă şi frumuseţe.
Nervul sciatic: Uleiul de ricin ameliorează sciatica, o condiţie dureroasă caracterizată de dureri şi inflamaţie în partea inferioară a spatelui şi în zona membrelor inferioare.
Artrită: Masajul articulaţiilor artritice cu ulei de ricin va estompa inflamaţia, durerea şi oboseala muşchilor.
Păr: Este de mare ajutor în tratarea calviţiei. Acesta previne căderea părului şi este considerat un remediu puternic pentru podoaba capilară. Nu numai că nu o să-ţi mai cadă părul, ci stimulează şi creşterea lui.
Constipaţie: Ca un tratament alternativ, uleiul de ricin e un laxativ eficient. Acesta poate fi temporar, de ajutor în constipaţie.
Probleme limfatice: Uleiul de ricin stimulează activitatea sistemului limfatic responsabil cu eliminarea deşeurilor metabolice ale organismului.
Tumori: Prin aşezarea unei comprese cu ulei de ricin asupra unei tumori, poate fi redusă dezvoltarea acesteia şi chiar apariţia altora.
Neurologic: Uleiul de ricin se consideră a oferi beneficii inclusiv în cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multiplă şi paralizia cerebrală.
Cearcăne: Uleiul de ricin este unul dintre remediile naturale care poate fi de ajutor pentru îndepărtarea cearcănelor şi a pungilor de sub ochi cauzate de lipsa de somn, stres, oboseală etc. El este organic, nu conţine substanţe chimice sau artificiale dăunătoare pentru piele, conform www.sfatulmedicului.ro.
Mătreaţă: Pentru că are proprietăţi antibacteriene şi luptă împotriva fungilor, uleiul de ricin este un aliat contra infecţiilor scalpului, ameliorează simptomele foliculitei şi te scapă de mătreaţă. Conţine acid ricinoleic, care contribuie la echilibrarea pH-ului pielii capului.
De asemenea, ajută la formarea uleiurilor naturale ale scalpului şi combate efectul chimicalelor din produsele de îngrijire a părului.