Uleiuri esențiale care te protejează de răceli
Previi cu ușurință bolile respiratorii de sezon, îndeosebi răceala și gripa, cu ajutorul uleiurilor esențiale. Folosite sub formă de inhalații, puse într-o candelă de aromoterapie sau luate ca atare, cu miere, acestea au acțiune antivirală și antibacteriană.
Uleiul esențial de mentă alungă durerile de cap
Pentru a scăpa de durerile de cap care însoţesc răceala şi gripa, folosește uleiul esenţial de mentă. Datorită conţinutului de mentol, te poate ajuta şi să ameliorezi durerile de gât cauzate de problemele de sănătate specifice sfârşitului de an. Pune câteva picături în puțină apă într-o candelă de aromoterapie sau pe o compresă rece, pe care o așezi pe frunte.
Uleiurile de pin și lămâie au efect dezinfectant
Ambele tipuri de ulei sunt utile împotriva gripei şi contra infecţiilor respiratorii, deoarece au efect dezinfectant și proprietăţi antibacteriene, antiseptice, analgezice, energizante. De aceea, sunt unele dintre cele mai benefice uleiuri esenţiale pentru organism. Mirosul pe care îl degajă te poate ajuta și să te eliberezi de stres. Aceste uleiuri se pot folosi extern, prin difuzare în cameră sau prin inhalații, de 2-3 ori pe săptămână (într-un bol cu apă se pun 4-5 picături de ulei esențial).
Uleiul de eucalipt desfundă nasul
Nasul înfundat este un simptom des întâlnit în caz de răceală şi gripă. La decongestionarea căilor nazale ajută uleiul esenţial de eucalipt, folosit sub formă de inhalații. Într-un litru de apă se pun 5 picături de ulei , iar vaporia degajați sunt inspirați 15minute. Acesta are şi proprietăţi antibacteriene. Poţi face şi un amestec din ulei esenţial de scorţişoară, portocală, eucalipt şi oregano, care este recomandat pentru creşterea imunităţii.
Află pe clicksanatate.ro ce alte uleiuri esențiale combat simptomele răcelii!