Umple-ţi frigiderul cu doar 50 de lei!

31 martie 2013 15:35   Sănătate
Ultima actualizare:

Să ai frigiderul plin cumpărând alimente pentru micul dejun, prânz şi cină care să ajungă întregii tale familii pare imposibil, nu-i aşa? Află că, dacăştii ce să cumperi, în ce cantităţi şi cum să găteşti economic, mâncarea îţi va ajunge berechet pentrudouă chiar şi trei zile.

Reporterii Click! au dat o raită prin magazine şi au întocmit o listă de produse alimentare ieftine dar sănătoase pe care le poate consuma o familie formată din două persoane.

Ce mâncăm dimineaţa? În primul rând, ar trebui să ne gândim să cumpărăm ouă. Dacă vei lua un cofrag cu 30 ouă, acestea îţi vor ajunge chiar pentru o săptămână întreagă! Poţi cosuma ouă fierte sau omletă dar fără s-o prăjeşti în ulei de floarea-soarelui. De asemenea, un pachet de unt te va ţine la fel de mult, căci acesta se consumă în cantităţi mici. Şi un borcan de gem va fi consumat tot în câteva zile bune.

Ce mâncăm la prânz? Cumpără pulpe de pui (ciocănele) si găteşte-le la cuptor sau pune-le direct pe grătar. Evită să le prăjeşti în ulei de floarea-soarelui! Pulpele de pui merg de minune cu un piure de cartofi.

Ce mâncăm la cină? Pentru cină poţi alege peşte file pe care să-l prepari la cuptor. Peştele merge de minune alături de orez.

«Mâncaţi fructe înainte şi după micul dejun!» Prof. dr. Gh. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare

„Înainte cu jumătate de oră de a lua micul dejun mâncaţi un fruct. Apoi, după micul dejun, la o oră distanţă, mai mâncaţi unul. Fructele sunt extrem de importante, pline de vitamine şi nutrienţi, ne fortifică organismul şi ne oferă energie. Puteţi alege între mere, pere, banane, portocale, prune etc. Nu confundaţi fructele cu sucul de fructe! Acesta nu conţine elemente nutritive, ele rămânând în coaja şi pulpa stoarsă pe care le aruncăm la gunoi".

Mai multe