Un remediu celebru combate paralizia şi guta

16 octombrie 2019 19:42   Sănătate
Ultima actualizare:

În farmacopeea universală se păstrează, încă din secolul al XII-lea, un remediu celebru dovedit care tratează paraliziile şi gută. Remediul, care a făcut furori, a fost transmis și în țara noastră

 Reţeta unui remediu celebru,  care a făcut furori în acea epocă,  s-a păstrat  în medicina populară! Leacul, pe cât de simplu, pe atât de eficient, este transmis din generaţie în generaţie şi în ţara noastră.

Reginei Elisabeta a Ungariei i-au paralizat picioarele

În anul 1235,  reginei Elisabeta a Ungariei i-au paralizat picioarele. Fiind încrezătoare în efectul remediilor naturiste, regina Elisabeta a cerut ajutorul unor călugări, renumiţi în epocă pentru remediile pe care le indicau persoanelor grav bolnave în acele vremuri. În acest caz,  leacul recomandat de călugări a fost pus în practică de bolnavă.  

Regina a preparat unguentul și l-a folosit cu conștiinciozitate

Regina şi-a uns  picioarele paralizate cu o frecţie preparată din zece linguri de rozmarin, lăsat să se macereze  într-un litru de vin roşu, timp de zece zile. Leacul a fost aplicat cu conştiinciozitate de regină şi a avut efectul aşteptat: regina s-a vindecat. De atunci, reţeta de preparare a frecţiei a dat rezultate foarte bune în cazul paraliziilor, gutei şi în diferite boli de piele.

Mai multe