Un stil de viață sănătos cu remedii realizate la Mânăstirea Nera
La trecerea dintre anotimpuri, dintre iarnă și primăvară, natura ne învață să facem schimbări în stilul nostru de viață. Despre leacurile de la Mănăstirea Nera, situată în Munții Locvei, aproape de localitatea Sasca Montana, se spune că sunt o binecuvântare pentru locuitorii care se tratează cu aceste produse, preparate în laboratorul propriu al Mânăstirii.
Acest așezământ monahal s-a realizat prin eforturile Dr. Pavel Chirilă, cel care este și ” părintele” Așezământului Christiana din București. Maicile acestui așezământ monahal respectă un calendar al plantelor medicinale începând din primăvară, odată cu recoltarea urzicilor, leurdei, păducelului și a mugurilor de pin, de brad și de molibden.
Oțeturile Nera Plant ne revigorează fizic și mental
Produsele sunt realizate manual, respectând rețete proprii , inspirate din leacurile tradiționale mânăstirești. În laboratorul mănăstirii se produc tincturi, oțeturi, siropuri, creme și săpunuri, și toate produsele sunt preparate din ingrediente naturale , extrase din plantele culese de pe terenurile nepoluate de pe Valea Nerei.
Un remediu benefic pentru vigoarea fizică și mentală
Oțetul de mere cu miere poate fi procurat din comerț, dar poate fi preparat și în propria gospodărie
Ce ingrediente folosim pentru obținerea acestui produs: 6 kg de mere, 12 l de apă călduță + 0,5 kg de zahăr + 1 kg de miere și 25 gr de drojdie.
Cum se prepară:
Se taie merele foarte subțiri, se pun într-un recipient de plastic sau de sticlă ( colorată), dar vasul se umple doar jumătate din capacitatea sa pentru a rămâne loc pentru fermentație. În vas se adaugă un sirop din apă călduță, îndulcită cu miere și zahăr. Apoi, peste compoziția din vas se adaugă drojdia, amestecată în puțin sirop . Vasul se lasă să fermenteze timp de două-trei săptămâni la căldură, dar nu la soare; zilnic se amestecă în vas, încât merele de la suprafață să nu oxideze.
Vasul trebuie acoperit cu o pânză care se fixează cu un elastic. Când toate merele s-au scufundat în sirop, se strecoară oțetul și se păstrează, la aceeași temperatură timp de 60 de zile. Vasul trebuie să rămână acoperit, în continuare cu aceeași pânză fixată de elastic. La suprafața produsului apare o ciupercă, dar aceasta nu trebuie aruncată, deoarece asigură tăria oțetului. După alte 60 de zile, oțetul se strecoară din nou și se toarnă în sticle sigilate ermetic.
Cum se folosește produsul
Acest oțet se adaugă în salate, în mâncăruri , diluat în apă, sucuri naturale sau ceai.
Pentru persoanele cu probleme de sănătate-: uz intern
Leacurile cu oțet de mere cu miere se recomandă în diferite afecțiuni: infecții, alergii, probleme de digestie, constipație, insomnie, nivel crescut al colesterolului, înțepături de insecte, dureri musculare sau articulare, febră în răceli și gripe, ten acneic, oboseală cronică, metabolism leneș, urticarie
Cum se administrează: câte o linguriță ( la copii) și o lingură la adulți (de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, diluat în ceai, sucuri sau apă). Cura durează 4-6 săptămâni.
Extern
Se folosește sub formă de comprese sau frecții.
,