Urzicile ţin ficatul sănătos
Urzicile reprezintă o adevărată sursă de vitamine şi minerale de care organismul nostru are foarte mare nevoie la început de primăvară. Iată de ce este bine să nu le ocoliţi.
Ceaiul, bun pentru ficat
Ceaiul de urzică poate vindeca boli şi inflamaţii ale sistemului urinar. Acesta are un efect uşor laxativ, fiind recomandat ca remediu depurativ.
De asemenea, un tratament de două săptămâni pe bază de ceai de urzică poate vindeca boli biliare, hepatice, precum şi afecţiuni ale splinei.
Mai mult decât atât, ceaiul de urzică poate fi de mare ajutor persoanelor care suferă de diabet deoarece duce la scăderea zahărului din sânge.
Frunzele alungă anemia
Preparate sub formă de mâncărică sau ciorbă, frunzele de urzică sunt recomandate în caz de anemie şi demineralizare. Orice cură cu urzici este binevenită în fiecare primăvară pentru că vă redă buna dispoziţie şi vă ajută să păstraţi un organism sănătos şi plin de viaţă.
Tinctura te scapă de mătreaţă
Pentru a scăpa de mătreaţă, dar şi pentru a regenera părul, clăteşte-l după fiecare spălare cu 3 linguri de tinctură de urzică, în jumătate de cană de apă. Lasă soluţia să acţioneze 5 minute (timp în care poţi masa pielea capului) şi apoi clăteşte cu apă din abundenţă.
Sucul reglează tensiunea
Sucul de urzică este un medicament eficient în special pentru tensiunea arterială. Acesta are rolul de a regla tensiunea.
De asemenea, un pahar de suc de urzici băut zilnic, dimineaţa, pe stomacul gol este un real ajutor persoanelor care suferă de insuficienţă renală. Pentru a da rezultate, această dietă se ţine între 20 şi 30 de zile.
Citiţi duminică despre beneficiile frunzelor de salată