Usturoiul şi orezul crud sunt duşmanii obezităţii
În lumea întreagă, circulă sute şi sute de diete promiţătoare şi sofisticate. Toate reţetele testate, de cei interesaţi, au un numitor -combaterea obezităţii.
Cele mai recente cercetări europene arată că usturoiul are capacitatea unică de a preveni şi de a trata o serie de complicaţii strâns legate de afecţiunile cardiovasculare.
În cazul bolnavilor cardiaci, care erau şi supraponderali, cura cu usturoi a fost eficientă şi în profilaxia obezităţii. „Grăsuţii"au urmat un regim simplu : seara, înainte de culcare, au consumat câte doi-trei căţei de usturoi. Cina lor a fost alcătuită din salate proaspete cu legume şi carne de pasăre, fiartă sau gătită la cuptor. În trei luni, cura cu usturoi i-a ajutat să „topescă" între opt şi zece kilograme.
O altă cură de slăbire a asociat usturoiul cu orezul crud. Subiecţii care au vrut să slăbească au înghiţit dimineaţa boabe de orez crud şi câte un căţel de usturoi.
În prima- zi un bob şi un căţel de usturoi, a doua zi- două boabe şi un căţel de usturoi, iar numărul acestora a crescut până la 15. Din a a 16-a zi, numărul boabelor de orez a scăzut cu câte un bob în fiecare zi, iar la sfârşitul lunii s-a ajuns la un bob. După cinci-şase luni, cercetătorii au observat că subiecţii au pierdut în greutate circa 17 kilograme.