Vă pregătiţi să deveniţi părinţi? Iată ce să mâncaţi!
Vă doriţi foarte mult să deveniţi părinţi? Profesor dr. Gheorghe Mencinicopschi vă spune, în noua sa carte “Părinţi altfel”, de ce trebuie să ţineţi cont înainte să treceţi “la treabă”.
A aduce pe lume un copil înseamnă mai mult decât un contact sexual. În primul rând trebuie să puneţi în balanţă disponibilităţile economice şi posibilitatea de a oferi condiţiile materiale optime necesare dezvoltării copilului, iar apoi trebuie să vă informaţi din punct de vedere alimentar. Pentru început iată de ce ar trebui să ţineţi seama în calitate de viitori părinţi:
Nu ţineţi diete drastice deoarece pot fi foarte dăunătoare. Puteţi ţine post religios sau medical, dar numai cu acordul specialistului. Orice extremism alimentar nu poate fi benefic pentru sănătate
Renunţaţi la consumul de alimente cu „aditivi" chimici, E-uri, în special coloranţi chimici, conservanţi chimici, îndulcitori chimici, agenţi de sapiditate (de întărire a gustului şi aromei);
Renunţaţi la consumul de alimente rafinate, devitalizate, fără fibre alimentare şi fără nutrienţi esenţiali (aminoacizi esenţiali, grăsimi sănătoase omega-3 şi omega-6 în raport de 1:4, vitamine, minerale, fitonutrienţi, antioxidanţi
Noua carte a prof. Gheorghe Mencinicopschi, „Părinţi altfel”
Abandonaţi dietele monotone - o dietă diversificată înseamnă un aport alimentar ce provine din cât mai multe specii de plante şi animale crescute în condiţii cât mai apropiate de cele naturale (de preferinţă ecologice, acestea fiind şi mai puţin poluate), cu înaltă valoare biologic nutriţională;
Consumaţi cât mai multe alimente vii (legume şi fructe crude, în sezonul lor de apariţie) pentru a avea un sistem imunitar puternic - aceasta este cheia sănătăţii dumneavoastră! Omul modern are un sistem imunitar vulnerabil din cauza stilului actual de viaţă (sedentar, dezordonat, stresant), la care se adaugă alimentele devitalizate şi poluate, mediul poluat (fizic, chimic, biologic, moral).
Consumaţi în proporţie de 70% alimente naturale integrale, legume şi fructe de sezon, proaspete, seminţe, nucifere (nesărate, neprăjite), germeni de plante - mai bine zis alimente vii, bogate în enzime, nutrienţi şi energie vitală (cu entropie scăzută); restul de maximum 30% vor fi alimente procesate, de preferinţă în condiţii casnice, din materii prime integrale, nerafinate, nesofisticate, neprăjite sau sub formă de pateuri (care sunt alimente oxidate, moarte, toxice).