Vaccinul anti-COVID-19 la copii. Ce răspunsuri oferă medicul părinţilor: „Copiii între 5 şi 11 ani primesc o doză mai mică‟

19 octombrie 2021 14:45   Sănătate
Ultima actualizare:

Pentru mulţi părinţi, în special pentru cei cu copii sub 12 ani, care nu sunt încă eligibili pentru vaccinul anti-COVID-19, misiunea de a-i menţine în siguranţă nu este deloc uşoară. În contextul în care vaccinul Pfizer-BioNTech este tot mai aproape să primească aprobare pentru imunizarea copiilor din acest segment de vârstă, 5 şi 11 ani, numeroşi părinţi îşi pun întrebări cu privire la siguranţă şi la efectele secundare. Pentru cele mai importante, medicul are răspunsuri.

Dr. Jessica Kiss, medic de familie şi mamă a patru copii, cunoscută şi sub numele de AskDrMom pentru cei 20.000 de urmăritori de pe reţeaua socială TikTok, a fost contactată de echipa Yahoo Life pentru a răspunde celor mai fierbinţi întrebări din partea părinţilor.„De când a început pandemia, am primit multe întrebări despre ce se întâmplă cu COVID şi cum le poate afecta familiile‟, spune Kiss. Ce să ştie părinţii despre vaccinul anti-COVID-19 la copii şi cât de sigur este, dar şi care sunt reacţiile adverse la cei mici? La aceste întrebări doctorul are răspunsuri pertinente şi pe înţeles. Jessica Kiss a dezvăluit cu sinceritate că şi ea a fost „îngrijorată” cu privire la administrarea vaccinului COVID copiilor ei, însă acum nu mai este cazul.

Citește aici continuarea.

Mai multe