Veste bună pentru diabetici! S-a inventat pastila care înlocuiește insulina
Veste bună pentru persoanele care suferă de diabet. O pastilă îi poate scăpa pe cei 420 de milioane de oameni din întreaga lume de injecțiile zilnice cu insulină. De asemenea, aceasta ar putea salva aproximativ 3,7 milioane de oameni în fiecare an.
O pastilă pe bază de insulină promite bolnavilor de diabet că poate ține locul injecțiilor. Atât bolnavii care suferă de diabet de tipul I, cât și cei care suferă de diabet de tip II se pot bucura de efectele ei. Astfel, diabetul de tip I este cel descoperit în copilărie, iar injecțiile cu insulină sunt absolut necesare pentru a ține afecțiunea sub control. Diabetul de tip II poate fi controlat cu pastile, însă până la un anumit punct. Atunci când boala se agravează, este necesară administrarea injecțiilor cu insulină, scrie Daily Mail.
,,Medicamentul este unul neutru, care are la bază o proteină din lipide și este capabil să facă niște lucruri foarte interesante”, a spus profesorul Mary McCourt, creatorul pastilei.
Administrată pe cale orală, insulina se degradează în mediul acid din stomac. Așadar, este nevoie de ceva în plus pentru ca pastila să-și facă efectul așa cum trebuie. Degradarea se produce înainte ca substanța să ajungă în intestine, acolo unde nivelul zahărului trebuie să aibă un nivel scăzut. În acest sens, McCourt s-a gândit la un strat protector care să îmbrace pastila și să evite degradarea ei. Acest strat protector ar trebui să fie format din grăsime.
În acest moment, medicamentul este încă în faza de testare. Totuși, testele efectuate pe rozătoare au demonstrat că, într-adevăr, pastila acționează acolo unde trebuie să se afle insulina. În trecut, o companie a descoperit și a scos pe piață insulina care putea fi inhalată, însă în ciuda opiniilor pozitive ale unor pacienți s-a renunțat la comercializarea ei în această formă.