Vinetele, «medicament» pentru inimă

3 septembrie 2017 19:22   Sănătate
Ultima actualizare:

Coapte şi decojite, vinetele pot fi păstrate la congelator şi folosite în timpul sezonului rece. Iată principalele beneficii.

Sunt detoxifiante

Vânăta conţine foarte multă apă, de aceea ajută la detoxifierea organismului. În curele de detoxifiere trebuie să consumaţi ceai din vânătă, astfel: puneţi în apă câteva cubuleţe de vinete şi lăsaţi-le la fiert timp de zece minute, apoi alte zece minute la infuzat.

Reglează greutatea corporală

Vinetele conţin puţine calorii, însă sunt bogate în fibre. Acest lucru înseamnă că starea de saţietate este indusă rapid şi persistă, ceea ce ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Revin inflamaţiile şi bolile cronice

Conţin cantităţi importante de antocianine, un tip de antioxidanţi care protejează organismul împotriva cancerului, îmbătrânirii premature, inflamaţiilor şi bolilor neurologice.

Scad colesterolul

S-a demonstrat că sucul de vânătă reduce nivelul colesterolului şi relaxează pereţii vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sangvină.

Salată de vinete cu usturoi copt

Ingrediente: 500 g vinete, 3 căpăţâni mari de usturoi, 3 linguri ulei, 3 linguri smântână, 2 linguri muştar dulce, 1 linguriţă sare, 1 vârf linguriţă piper, 1/2 ceapă roşie (opţional).

Preparare: Coacem usturoiul (îl punem la copt într-un vas termorezistent pentru 15-20 minute la 180 de grade) şi vinetele. Decojite şi scurse bine, vinetele le vom aşeza pe tocător şi le vom toca împreună cu usturoiul copt şi curăţat. Punem într-un bol două linguri de muştar dulce şi îl mixăm, picurând peste el câte puţin ulei, exact ca la maioneză, apoi adăugăm smântâna, omogenizăm şi asezonăm cu sare şi piper. Amestecăm vinetele tocate cu smântâna, potrivim de sare şi piper şi-i gata salata. Puteţi pune şi puţină ceapă roşie tocată, conform www.gustos.ro. 

Mai multe