Vinurile medicinale întăresc imunitatea

1 septembrie 2016 20:11   Sănătate
Ultima actualizare:

Sunt obţinute din diferite plante sau fructe cu proprietăţi vindecătoare, la care se adaugă alcool sau drojdie. Citeşte în revista “Click! pentru femei” ce vinuri medicinale se numără printre cele mai eficiente remedii naturiste.

Cătină, pentru anemici

Pentru stimularea imunităţii organismului şi a poftei de mâncare, este recomandat vinul din cătină. Remediul este şi un tonic excelent. De asemenea, este util în tratarea anemiei şi îmbunătăţeşte digestia. Ca să-l prepari, storci 1 kg de bobiţe de cătină, peste care pui 1,5 kg de zahăr, 10 g de drojdie de bere şi 4 litri de apă, într-o damigeană. Laşi la fermentat două săptămâni şi licoarea este gata. Se iau câte 2 linguri, de 2 ori pe zi, între mese.

Rozmarin, contra insomniei

Datorită flavonoizilor, vinul de rozmarin este un bun tonic cardiac, fiind de ajutor în tratarea anginei pectorale. Este util şi în caz de insomnie şi micşorează nivelul de colesterol „rău“ din sânge. Licoarea se obţine din 50 g flori de rozmarin, la litrul de vin roşu. Laşi la macerat o săptămână, într-un vas de sticlă. Bei câte jumătate de pahar, de două ori pe zi, într-o cură de 21 de zile.

Mentă, contra paraziţilor

Menta este cunoscută pentru virtuţile sedative şi antibacteriene. Vinul obţinut din această plantă te scapă de stările de nervozitate, este util dacă ai palpitaţii şi alungă paraziţii intestinali. Pentru prepararea vinului de mentă, ai nevoie de 500 ml de vin alb, 500 ml de infuzie de mentă şi 3 linguri de miere. Amesteci ingredientele şi apoi le laşi la macerat, o lună şi jumătate, într-un vas metalic smălţuit, bine acoperit. Apoi, filtrezi şi pui vinul în sticle mici. Doza recomandată este de 50 ml, pe care o administrezi de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale.

Mai multe