Virtuţile miraculoase ale ciupercilor japoneze

28 februarie 2013 20:26   Sănătate
Ultima actualizare:

Şi în ţara noastră, renumitele ciuperci Shiitake pot fi procurate din magazilele Plahar .

Shiitake este o ciupercă comestibilă din estul Asiei, săracă în grăsimi, dar bogată în substanţe active necesare organismului nostru :proteine, vitamine, minerale, aminoacizi, fibre solubile şi polizaharide.

În stare uscată, ciuperca este exportată în multe ţări din lumea întreagă.

Datorită acestor substanţe nutritive , ciuperca Shiitake este un aliat al longevităţii şi un remediu dovedit în boala canceroasă. Mai mult, terapia cu această ciupercă întăreşte sistemul imunitar, previne formarea pietrelor biliare, reduce nivelul colesterolului „rău"şi reglează tensiunea arterială. Nu în ultimul rând, ciuperca Shiitakeeste un leac pentru creşterea potenţei.

Datorită conţinutului bogat în vitamina D, tratamentul cu ciuperca Shiitake s-a dovedit eficient şi în cazul osteoporozei. Totodată, principiile sale active au efecte antiinflamatoare şi antivirale, crescând rezistenţa organismului faţă de virusuri.

Cercetătorii japonezi, chinezi şi americani au valorificat ciuperca în numeroase preparate naturiste, eficiente în combaterea unor boli grave, cum ar fi: scleroza multiplă în plăci, cancerul de sân şi de colon, hepatitele B şi C, diabetul şi psoriazisul.

Mai multe