Vrei să fii sănătos? Nu bea cafea după ora 10
Nu bea cafea după ora 10.00 dimineaţa, înlocuieşte zahărul cu salvie sau scorţişoară, nu mai bea cocteiluri şi renunţă la sucuri. Cam astea ar fi principalele schimbări de alimentaţie care ne pot prelungi viaţa cu până la cinci ani, suţine nutriţionista britanică Jessica Sepel.
Luna februarie este luna în care peste 45% din populaţia planetei îşi începe dietele sau îşi programează regimul alimentar pentru a ajunge la greutatea dorită sau pentru a detoxifia organismul. Conform unor studii realizate între 2003 şi 1016 în Marea Britanie, pe un eşantion de 10.000 de persoane de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani, s-a descoperit că cei mai mari duşmani ai organismului nostru sunt: zahărul, carbohidraţii şi mâncarea procesată.
Pentru a ne întări sistemul imunitar şi a ne feri de boli vasculare, diabet, atac cerebral şi afecţiuni hepatice trebuie să respectăm câteva reguli: să nu mâncăm seara cartofi prăjiţi sau fasole, să nu mai bem cocteiluri sau lichior (n.r. îl putem înlocui cu vodcă sau gin diluate cu apă minerală) şi să renunţăm complet la sucuri.
E bine să bem un pahar de lapte de vacă (n.r. natural, ci nu pasterurizat sau UHT) combinat cu un piure de conopidă. Seara, după 18.00, este recomandat un ceai verde cu lămâie îndulcit cu salvie sau scorţişoară. După ora 19.00, un singur pahar de vin roşu este ideal pentru cardiaci. Un stil de viaţă sănătos nu înseamnă să renunţaţi la dulciuri: o tabletă de ciocolată neagră pe zi e binevenită. Cina trebuie să fie pe bază de legume şi înlocuiţi prăjiturile de la desert cu un fruct zemos.