Vreți să trăiți 100 de ani? Iată secretul bătrânilor de pe insula Okinawa

31 ianuarie 2022 10:58   Sănătate

Cercetătorii de la Royal College of Medicine au descoperit că dieta și stilul de viață al pensionarilor japonezi este secretul longevității. Iată care sunt principalele lucruri care trebuie adoptate în stilul de viață european pentru a ajunge la vârsta înaintată a locuitorilor din insula Okinawa.

Întreaga planetă știe că oamenii care trăiesc pe insula Okinawa ajung adesea la 90-100 de ani. Dr. Colin Rose de la Royal College of Medicine a cercetat timp de 50 de ani secretele longevității și modul prin care reușim să încetinim efectele îmbătrânirii. Conform studiilor realizate, un pensionar de 90 de ani din Okinawa este mai sănătos decât un european de 50-60 de ani și mintea îi e mai ageră.

Nu goliți farfuria

Dieta oamenilor din Okinawa este săracă în grăsimi, săracă în sare și se bazează pe fructe, legume, tofu și alge marine. Japonezii consumă cu 10% mai puțin decât europenii de aceeași înălțime. În Okinawa nu e deloc rușine să lași jumătate de mâncare în farfurie.. Atunci când dieta e săracă în calorii timp de doi ani, sistemul imunitar e mai puternic și secreția de hormoni care prelungesc viața e mai bogată.

Mâncați Hara Hachi Bu

Mâncați încet și concentrați-vă pe mâncare. Durează 10 minute ca hormonii secretați în timpul digestiei să transmită senzația de sațietate în creier. Nu mâncați la TV sau în timp ce citiți. Lăsați tacâmurile din mână și evaluați cât de sătui sunteți. Alimentele prioritate din farfurie să fie bogate în proteine și fibre. Proteinele consumă multă energie în timpul digestiei 20-30% din caloriile proteice se duc în digestie. Mâncați la ore fixe pe o durată de timp atent stabilită. Faceți pauză de 12 ore între cină și micul dejun pentru a-i permite organismului să consume glucoza din trup.

Gândiți pozitiv

Cercetătorul Eric Kim a studiat 7.000 de persoane de peste 65 de ani din Okinawa care au făcut analize medicale complete la un interval regulat de timp. S-a descoperit că emoțiile au un rol foarte important în echilibrul celular al organismului accelerând sau încetinind procesul de îmbătrânire. În cazul celor cu o gândire pozitivă scade riscul de Alzheimer și memoria rămâne proaspătă până la peste 90 de ani.

Supa de fructe de mare

Supa Miso gătită din alge marine de culoare maronie e bogată în fibre și minerale, conține fucoidan care reduce inflamațiile și întărește sistemul imunitar. Recent s-a descoperit că fucoidanul are un efect de vindecare a infecțiilor virale care au afectat plămânii. Fucoidanul ajută inclusiv la protejarea de COVID-19 lung.

Cum afli vârsta reală a corpului?

Testul de echilibru recomandat de doctorii englezi arată când trebuie să ne îngrijorăm că îmbătrânim înainte de vreme. Iată cât trebuie să rezistăm într-un picior în funcție de vârstă:

Sub 40 de ani

Ochi deschiși - 45 de secunde

Ochi închiși: 15 secunde

40-49 de ani

Ochi deschiși - 42 de secunde

Ochi închiși: 13 secunde

50-59 de ani

Ochi deschiși - 41 de secunde

Ochi închiși: 8 secunde

60-69 de ani

Ochi deschiși - 32 de secunde

Ochi închiși: 4 secunde

70-79 de ani

Ochi deschiși - 22 de secunde

Ochi închiși: 3 secunde

80-99 de ani

Ochi deschiși - 9 de secunde

Ochi închiși: 2 secunde

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Mai multe