Zâmbiţi mai des ca să scăpaţi de stres!

7 august 2012 13:46   Sănătate
Ultima actualizare:

Un semn caracteristic al stresului profund apare atunci când ajungem să ţinem fălcile încordate tot timpul, fără a mai putea măcar să conştientizăm acest gest. Un antidot al acestui obicei este să reînvăţăm să zâmbim frecvent, ajungând astfel să ne bucurăm din nou de viaţă şi de starea mai bună de sănătate pe care o vom căpăta. Ştefan Puşcă, specialist în terapii complementare, ne arată un exerciţiu simplu care readuce zâmbetul pe buze.

Zâmbetul deblochează canalele energetice ale organismului şi întăreşte energia tuturor organelor, constituind şi o adevărată dezintoxicare psihică.

Următorul exerciţiu extinde asupra întregului organism efectele pozitive ale zâmbetului: aşezaţi în poziţie comodă veţi relaxa mai întâi toţi muşchii faciali pe verticală de sus în jos.

Începeţi cu fruntea, zona globilor oculari, pomeţii obrajilor, buzele şi apoi lăsaţi maxilarul inferior să atârne puţin pentru a putea relaxa jumătatea de jos a feţei.

Cu ochii închişi, schiţaţi un zâmbet, făcând şi muşchii din jurul lor să participe la acest gest. Conştientizaţi starea pe care aţi obţinut-o.

Mutaţi apoi atenţia de la nivelul feţei şi scanaţi-vă întregul organism, identificând zonele în care aveţi stări de disconfort.

Imaginaţi-vă că senzaţia plăcută a zâmbetului se deplasează pe rând în zonele în care aveţi senzaţiile neplăcute.

Faceţi fiecare parte a corpului să "zâmbească". Imaginaţi-vă că tot corpul devinde un imens zâmbet şi impregnaţi fiecare celulă a sa cu această stare.

Ziua care urmează va deveni cu siguranţă una mai bună! Zâmbetul ne schimbă starea emoţională în bine şi ne scade nivelul de stres.

El activează sistemul imunitar, ne normalizează tensiunea arterială, ne face să arătăm mai tineri şi mai atractivi.

O persoană care zâmbeşte des atrage simpatia celorlalţi în mod natural.

Află care sunt cele mai importante reguli de igienă orală

Reprezentanţii Societăţii Române de Ergonomie Dentară ne spun care sunt cele mai importante reguli de igienă dentară pentru prevenirea afecţiunilor.

- Periajul corect şi riguros al dinţilor după mesele principale.

- Curăţarea spaţiilor interdentare cu aţă dentară, în nici un caz cu ajutorul scobitorilor, acestea ducând la inflamare gingiei.

- Prezentare la medicul stomatolog pentru control la 6 luni pentru a depista din timp eventualele probleme dentare.

- Îndepărtarea tartrului dentar urmat de un periaj profesional la un interval de 6-8 luni.

- Evitarea consumului în exces a dulciurilor şi a băuturilor carbogazoase.

- Consumarea unui măr după fiecare masă principală asigură curăţarea suprafeţelor dintelui, cât şi un masaj eficient al gingiilor.

Ştefan Puşcă, specialist în terapii complementare şi dezvoltare personală

Programări pentru consultaţii: tel. 0722.250.807www.stefanpusca.ro

Mai multe