Saşha a ajuns acasă!

23 mai 2010 15:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Saşha Călin, copilul de un an şi şase luni, a cărei casă a fost pentru şapte luni secţia de ATI a spitalului „Marie Curie”, a ajuns astăzi acasă.

Dimineaţa, în rezerva unde au fost „cazaţi" Saşha şi mămica lui, Monica era forfotă mare! Aurel nu se mai sătura să-şi pupe copilul, iar Monica făcuse deja toate bagajele.

Micuţul a vrut parcă să facă şi el pe viteazul şi a acceptat să fie luat în braţe, fără a se speria!

„A crescut baiatul meu şi deja începe să facă progrese! Nu pot să cred că în sfârşit mergem acasă! Dacă aţi şti cât m-am rugat pentru clipa acesta! Vă mulţumesc tuturor", ne-a spus Monica.

Înainte ca micuţul să părăsescă spitalul, l-am adus să-l vadă şi pe deputatul Ştefan Pirpiliu, cel care, împreună cu Direcţia de Protecţie a Copilului sector 3, ne-a ajutat la achiziţionarea unuia dintre aparatele de respirat. I-a adus lui Saşha un leu de pluş: „Să fii puternic ca un leu şi să învingi boala", i-a şoptit deputatul în timp ce îi aşeza băieţelului jucăria lângă el.

Deputatul Ştefan Pirpiliu i-a dăruit lui Saşha un leu de pluş

Apoi, aparatele portabile au fost puse în cutii, iar tăticul şi George, inginer la firma „Oxigen Plus" le-au dus la maşină.

„Este foarte important pentru familie să aibă aparatura necesară vieţii copilului acasă. Azi aţi reuşit să reuniţi doi părinţi şi să-i daţi înapoi lui Saşha mediul său familial şi nu unul spitalicesc. În România, e complicat ca un copil să dispună de aceste aparate acasă. Saşha e un norocos! Să sperăm că ne vom vedea numai la control", a urat dr. Tăbăcaru, cel care l-a îngrijit şi director medical al spitalului „Marie Curie".

George şi Aurel cară aparatele de respirat la maşină

Acasă, în cartierul Dristor, Saşha a fost aşteptat cu lacrimi în ochi de bunici. Aurel i-a pregătit camera micuţului şi a pictat pereţii în culori cât mai vesele.

Deşi are un pătuţ frumos, băieţelul o să doarmă lângă mami şi tati, pe o saltea specială cu senzori.

„Cu ajutorul ei îl putem supraveghea tot timpul şi nu există riscul de a se sufoca fără ca noi să ştim. Are un dispozitiv care declanşează o alarmă dacă 20 de secunde Saşha nu respiră. Am primit-o din Israel şi ne este de mare ajutor", a povestit Monica.

Fii bun, ajută!

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Puteţi ajuta şi altfel decât cu bani

Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail: dininimapentrucopii@click.ro sau

contactaţi-ne la tel 021.407.76.80.

Mai multe