Sătulă să-şi îngrijească soţul, l-a înjunghiat de 17 ori

23 mai 2012 3:44   Actualitate
Ultima actualizare:

Florence Thomson, o britanică în vârstă de 78 de ani care îşi îngrijea soţul bolnav de Alzheimer, a cedat nervos şi l-a înjunghiat pe acesta în piept cu 17 lovituri de cuţit. Keith, în vârstă de 79 de ani, a supravieţuit miraculos.

Cu toate că acţiunea bunicuţei a fost de o cruzime rar întâlnită, ea a primit, luni, o sentinţă la care nu s-ar fi aşteptat nimeni: a scăpat de închisoare şi va face doi ani de arest la domiciliu.

Relaţia celor doi bătrâni a început în urmă cu 40 de ani, dar, din anul 2003, Keith s-a îmbolnăvit. Norocul bărbatului fiind că în ziua atacului, la sfârşitul anului trecut, Sheena Pentney, fiica femeii dintr-o căsătorie anterioară, şi-a sunat mama.

Tonul bătrânei a îngrijorat-o pe Sheena, care s-a dus imediat să o viziteze şi a găsit-o cu un cuţit în mână, iar pe tatăl ei vitreg zăcând într-o baltă de sânge. Tânăra a alertat autorităţile, dar, atunci când au ajuns la faţa locului, poliţiştii nu au reuşit să o convingă pe Florence să lase cuţitul din mână.

Aceasta a refuzat, aşa că oamenii legii au tras de două ori în ea cu pistoale cu electroşocuri.

Medicii psihiatri care au examinat-o pe Florence au spus că la acea vreme femeia nu era în deplinătatea facultăţilor mintale. Cu toate acestea, bătrâna a recunoscut fapta şi a spus că doar ea este vinovată de cele întâmplate.

În ciuda traumei prin care a trecut, Keith spune că îi este dor de soţia lui, iar Florence a declarat, în faţa judecătorilor, că şi ea îşi iubeşte foarte mult soţul.

„Întotdeauna răneşti persoanele pe care le iubeşti, iar eu l-am rănit pe soţul meu. Îmi pare rău pentru ce am făcut. Nu sunt o persoană rea", a mărturisit bătrânica în vârstă de 78 de ani. 

“Întotdeauna răneşti persoanele pe care le iubeşti, iar eu l-am rănit pe soţul meu."

Florence Thomson 78 de ani

Mai multe