Scenarii pentru un viitor Guvern: Johannis versus Boc
"Eu am fost onorat de propunerea colegilor mei. Trebuie să recunosc că m-am bucurat de solidaritatea de care au dat dovadă colegii mei şi în Parlament astăzi (n.r. marţi) şi pe toată perioada aceasta în care am fost o echipă. Suntem o echipă în PD-L. Este adevărat, însă, că mi-am spus punctul de vedere şi în partid, şi la Cotroceni şi aş vrea să discutăm despre aceste aspecte după finalizarea întregii proceduri, pentru că fiind totul în negociere, e bine să lăsăm să discutăm aceste lucruri după ce se încheie aceasta'', a declarat Boc ieri seară la un post de televiziune naţional.
"PD-L, partidul care are cei mai mulţi parlamentari, (...) socotim că este îndreptăţit astăzi să facă această propunere, pentru a conduce un nou cabinet, pe preşedintele său, Emil Boc", a spus Flutur.
Propunerea unui guvern de tehnocraţi
De cealaltă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat, marţi seara, 'bucuros' că la foarte scurt timp după căderea Guvernului Boc, s-a reuşit conturarea unei soluţii 'pentru un nou început'.
Soluţia avută în vedere de tabăra PSD - PNL - UDMR este actualul primar al Sibiului, Klaus Johannis, ca premier independent al unui guvern de specialişti.
"Am convenit ideea susţinerii unui prim-ministru independent şi a unui executiv alcătuit din specialişti neangajaţi politic până la alegerea unui nou preşedinte al României", a spus preşedintele PSD, Mircea Geoană.
De asemenea, liderul PSD a precizat că l-a invitat la Senat, "pentru o discuţie clarificatoare, pe primarul Sibiului, domnul Klaus Johannis", care a fost propus de PNL pentru a ocupa funţia de premier, fără a preciza dacă s-a ajuns la un consens ca acesta să fie propunerea de premier a celor trei formaţiuni.
Astfel, Johannis se va întâlni astăzi, la Bucureşti, cu preşedintele PSD, Mircea Geoană şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru a discuta propunerea de premier, relatează Agerpres.