Scos nevinovat deşi era filmat cum a trecut cu maşina peste picioarele unui afgan - VIDEO

10 ianuarie 2010 17:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Ruda oficialul arab a fost găsit "nevinovat" de un tribunal din Al Ain, chiar dacă ceea ce l-a adus în boxa acuzaţilor era o înregistrare video cât de poate de autentică în care tortura cu o deosebită cruzime, în prezenţa unui poliţist, un comerciant afgan. Secvenţa video a făcut înconjurul lumii.

Tribunalul din Al Ain (est) a decis că şeicul Issa Ben Zayed Al-Nahyane, 40 de ani, fratele preşedintelui, şeicul Khalifa Ben Zayed Al-Nahyane, "nu poate fi considerat responsabil de aceste acte", a precizat avocatul Habib al-Mulla.

Potrivit lui, tribunalul a luat în considerare argumentele apărării potrivit cărora şeicul Issa "se afla (în momentul comiterii faptelor) sub influenţa unor medicamente care l-au făcut să nu fie responsabil de actele sale".

Fratele preşedintelui, acuzat de torturarea unui afgan, a pledat nevinovat. Punerea sub acuzare a unui membru al familiei princiare din Emirate este o situaţie rară în monarhiile Golfului.

Potrivit avocatului, tribunalul a ordonat acordarea a 10.000 dirhami (aproximativ 2.700 de dolari) victimei. Avocatul a afirmat, de asemenea, că afganul va putea să se adreseze justiţiei pentru a cere "o despăgubire definitivă".

Mai multe