Şeful FMI: «Noi am cerut impozitarea bogaţilor, nu reducerea salariilor!»

21 mai 2010 10:45   Actualitate
Ultima actualizare:

Declaraţia a fost făcută joi seara, la postul France 2,  şeful FMI adăugând că situaţia României este una dificilă şi că a cerut impozitarea celor bogaţi.

Dominique Strauss-Kahn a făcut mai multe declaraţii dure la adresa Guvernului României privind măsurile de austeritate propuse de aceştia prin care să diminueze cheltuielile.

Directorul FMI a spus că "situaţia României este dificilă", şi că el a spus "nu" reducerilor cu 25%. În plus, Strauss-Kahn adaugă că "am spus impozitarea bogaţilor"

Iată declaraţia lui Dominique Strauss Kahn:

"România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o credea şi ea. I-am spus: în aceste condiţii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare pentru ca în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare, am cerut noi măsuri. Guvernul român ne-a spus: "Vom tăia 25% din salariile funcţionarilor." Noi am spus NU. Dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. Şi ăsta e adevărul: guvernul decide întotdeauna, nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales. "

Cum comentezi deciziile Guvernului?

Boc ameninţă: Ori reducem pensiile şi salariile, ori nu le plătim deloc în decembrie

Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru măsurile de reducere a cheltuielilor

Guvernul taie din drepturile de autor: 500.000 de oameni, taxaţi cu 30%

Mai multe